Αβγά γεμισμένα με ένα ορεκτικό ντιπ, από αντζούγια, τόνο κάπαρη και μουστάρδα
Μερίδες: 10 αβγά
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 75 λεπτά
Συστατικά:
- 10 αβγά βραστά
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
Για την ταπενάντ
- 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
- 6 παστωμένα φιλέτα αντζούγιας
- λίγο γάλα
- 60 γρ. τόνος
- 60 γρ. κάππαρη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα Ντιζόν
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- πιπέρι
Οδηγίες:
- Βάζουμε τις αντσούγιες να μουλιάσουν στο γάλα για μισή ώρα και τις στραγγίζουμε.
- Πολτοποιούμε τις ελιές, τις αντσούγιες, τον τόνο, την κάππαρη και τη μουστάρδα στο γουδί ή στο μπλέντερ.
- Καθώς τα χτυπάμε, είτε στο γουδί είτε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δουλεύοντάς το μέχρι να ενσωματωθεί.
- Περνάμε το μείγμα από κόσκινο για να είναι λείο.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ξεφλουδίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση.
- Αφαιρούμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με την πολτοποιημένη ελιά.
- Γεμίζουμε τα αβγά με το μείγμα, τοποθετούμε λίγες αντσούγιες για γαρνιτούρα από πάνω και σερβίρουμε.
Πηγή: gourmed.gr