Όσο κι αν το νερό σας κάνει να (νομίζετε πως) αισθάνεστε ανακούφιση έπειτα από ένα πικάντικο γεύμα, μάλλον αποτελεί μια κακή επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο λόγος κρύβεται μέσα στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούνται στον οργανισμό.
Στις πιπεριές τσίλι υπάρχει ένα δραστικό συστατικό, που ονομάζεται καψαϊκίνη, το οποίο παράγει αυτή την έντονη αίσθηση καψίματος, όταν έρχεται σε επαφή με ανθρώπινο ιστό. Σκεφτείτε, άλλωστε, ότι η καψαϊκίνη είναι το βασικό συστατικό σε πολλά σπρέι πιπεριού.
Το να πιείτε νερό μετά από μια καυτερή πιπεριά είναι σαν να ανακατεύετε λάδι με νερό, γι’ αυτό καλύτερα να στραφείτε σε άλλες επιλογές, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα μόρια στο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μη πολικά και μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση. Η καζεΐνη, πρωτεΐνη του γάλακτος, μπορεί επίσης να κάνει καλό στο κάψιμο, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα φάτε κάτι καυτερό, έχετε εύκαιρο ένα ποτήρι γάλα ή λίγο τυρί δίπλα σας. Θα σας χρειαστεί.
Πηγή: clickatlife.gr