Η ελληνική πίτσα που θα σε μαγέψει με όλα τα φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Συστατικά:
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι για πίτσα 00
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμιαία
- 125 γρ. νερό χλιαρό
- ½ κ.κ αλάτι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για την γέμιση
- 1 φλ. φέτα ΠΟΠ
- 1 φλ. χοιρινό παστό
- 1 φλ. κασέρι τριμμένο ΠΟΠ
- 1 φλ. πολύχρωμες πιπεριές
- 1 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλ. ψιλοκομμένες πιπεριές
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα
- 1 κ.σ. ξερό βασιλικό
Οδηγίες:
- Στο μίξερ ανακατεύετε και χτυπάτε με το γάντζο για 8 λεπτά το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το λάδι.
- Αφήνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (2 ώρες).
- Ζουλήξτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει.
- Ανοίξτε την με τον πλάστη σας σε λεπτό στρογγυλό φύλλο
- Λαδώστε μια φόρμα πυρέξ για τάρτες 35 περίπου εκ. και απλώστε μέσα το φύλλο ζύμης.
- Αλείψτε με τη σάλτσα ντομάτας, ρίξτε από πάνω όλα τα λαχανικά, το τυρί, το παστό και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήστε την σε 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά, να ξεροψηθεί.
Πηγή: gourmed.gr