Ένα εύκολο και γευστικό τυροπιτάκι με τραγανό φύλλο από τα χεράκια σας
Μερίδες: 30 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Συστατικά:
- 5 αυγά
- 300 γρ. φέτα
- 300 γρ. κασέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κεσεδάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 500 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλ. μπέικιν
Οδηγίες:
- Σε μία λεκάνη ρίχνετε τα τρία αυγά και χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε το γιαούρτι, μετά από λίγο το σπορέλαιο, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μετά από λίγο το μείγμα αρχίζει να δένει και αφήνετε το πιρούνι και ζυμώνετε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μία εύκαμπτη μαλακή ζύμη.
- Τρίψτε το κασέρι και θρυμματίστε την φέτα.
- Προσθέστε στο μείγμα των τυριών τα 2 αυγά και τα μυρωδικά και φτιάξτε την γέμιση.
- Για να φτιάξετε τα τυροπιτάκια παίρνετε λίγο ζυμάρι το κάνετε μία μπάλα και το ανοίγετε με τον πλάστη η με ένα ποτήρι ή ακόμα και με το χέρι σε ένα στρογγυλό φύλλο.
- Βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα των τυριών και κλείνετε τα τυροπιτάκια πατώντας με ένα πιρούνι στις άκρες για να κλείσει καλά και να μην χυθεί η γέμιση.
- Βάζετε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα περνάτε με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 0C και ψήνετε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά τα τυροπιτάκια σας
Για περισσότερη γεύση αν θέλετε προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον
Πηγή: gourmed.gr