Μία καρυδόπιτα ξεχωριστή για χειμωνιάτικες γλυκές απολαύσεις με τα διακοσμητικά ρόδια να της δίνουν μία εορταστική μορφή.
Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 90 λεπτά
Συστατικά:
- 3 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
- 3 κουταλιές σούπας γάλα
- 2 κουταλάκια baking powder
- σπόρους από ένα ρόδι για την διακόσμηση
Για το σιρόπι
- 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
Οδηγίες:
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και κρατήστε τη σε μπολ.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε την κανέλα το baking powder και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίξτε εναλλάξ το αλεύρι με τα καρύδια.
- Στο τέλος ενσωματώστε την μαρέγκα ρίχνοντας την σιγά σιγά και ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας καλά και ρίξτε μέσα τα υλικά.
- Ψήστε στους 200°C για 45΄. Όταν φουσκώσει και στερεοποιηθεί χαμηλώστε στους 180°C και συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.
- Βράστε στο μεταξύ το σιρόπι για 8΄ και όταν βγει το γλυκό από το φούρνο περιχύστε με το χλιαρό σιρόπι.
Tips
Διακοσμήστε την καρυδόπιτα με τα ρόδια και δώστε της μία φανταστική εορταστική όψη.
Πηγή: gourmed.gr