Μια ακόμα συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι. Ένας όμως γευστικός συνδυασμός που ξαφνιάζει.
Για τέσσερις με πέντε μερίδες
Υλικά
- Ένα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
- Δυο καρότα
- Δυο κολοκυθάκια
- Ένα μέτριο πράσο
- Δυο πατάτες
- Δυο φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μια κούπα σέλινο ή/και μαρούλι
- Ένα φλιτζάνι του καφέ σκούρο ρύζι
- Τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- Ένα λεμόνι
- Ένα αυγό
- Άνηθο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ξύδι
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε το κοτόπουλο ,για ένα τέταρτο περίπου, σε λίγο ξύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τα χορταρικά και τα ψιλοκόβουμε . Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Αφού περάσουν λίγα λεπτά ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και λίγο πριν βράσουν καλά προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου τρία τέταρτα ακόμα. Στο τέλος αβγοκόβουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
Μανώλης Μανωλαράκης Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Πηγή: www.diatrofi.gr