Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη, θρεπτική με απλά υλικά. Ένα φαγητό για τον οποιοδήποτε σε λίγο χρόνο με εντυπωσιακά αποτελέσματα γευστικά. Αν μάλιστα κάποιος ξεφύγει από το ομελέτα με αυγά, ομελέτα με λουκάνικο έχει βρεί σίγουρα ένα νέο γευστικό παράδεισο να επισκευτεί.
Για μία μερίδα χρειαζόμαστε:
Υλικά
- Δύο αυγά
- μία μέτρια ώριμη ντομάτα, περ. 300 γρ
- 50 με 70 γρ φρέσκα μανιτάρια
- μία μέτρια πιπεριά, περ. 100 γρ
- ένα κουταλάκι άπαχο γάλα, ένα κουταλάκι αλεύρι
- ένα κουταλάκι θυμάρι και ένα κουταλάκι ρίγανη
- 50 γρ κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο
- μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής
Τρίβουμε τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός από τη ντομάτα (1). Χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα μείγμα. Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό της ντομάτας προσθέτουμε το μείγμα και μόλις αρχίσει λίγο να στερεοποιείται προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε την κουταλιά με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για ακόμα πέντε περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.
(1) Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι έχουμε ετοιμάσει μέχρι εδώ για να φτιάξουμε μία νοστιμότατη ελαφριά σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι, που μαζί με την ποσότητα τυριού που αναφέρουμε στην παραπάνω συνταγή μπορούμε έχουμε ένα γευστικότατο πιάτο με μακαρονάδα ή ρύζι.
Πηγή: diatrofi.gr