Μια ομελέτα περιποιημένη! Με νόστιμη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα! Μοιάζει με pizza, αλλά είναι με αβγά! Αγαπημένες, μεσογειακές γεύσεις!
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Συστατικά:
- 12 αβγά
- 6 κουταλιές σούπας νερό
- 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για τη σάλτσα
- 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά κόμματα
- 2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρή κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
- ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μαντζουράνα και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγη ζάχαρηκαι σγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, γύρω στα 45 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και λίγο αλατοπίπερο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
- Ρίχνουμε το 1/6 του μείγματος των αβγών και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Γεμίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και 2 κουταλιές από τη σάλτσα.
- Με τη σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την άλλη.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε 6 ομελέτες.
Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από πάνω.
Πηγή: gourmed.gr