Πατατοσαλάτα που λοξοστράτησε και έγινε και λίγο αβγοσαλάτα! Ένα πιάτο πολύ χορταστικό, τρώγεται άνετα για κυρίως. Μην αλλάξετε τίποτα στη συνταγή, όσο περίεργος κι αν σας φαίνεται ο συνδυασμός των υλικών. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει την εμπιστοσύνη σας.
Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Συστατικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 αγγούρι
- 150 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές
- 5 αβγά σφιχτά
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 4-5 φιλέτα αντσούγιας
- λίγος μαϊντανός & φρέσκος βασιλικός
Για τη σάλτσα
- 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξίδι
- αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με σφουγγάρι.
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βάζουμε στη σαλατιέρα.
- Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε τις ελιές, την κάππαρη, τα φιλέτα της αντσούγιας και τα αβγά κομμένα στα τέσσερα.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα στο σέικερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και σερβίρουμε.
Πηγή: gourmed.gr