Το ρολό με τα ξερά σύκα είναι ένα αριστο συνοδευτικό για κατσικίσια τυριά.
Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συστατικά:
- 1 κιλό ξερά σύκα
- 200 γρ ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς φλοιό καβουρδισμένα
- 4 κουταλιές σούπας Μαυροδάφνη Πατρών
- 1 κουταλάκι του τσαγιού ανάμεικτο κανέλα μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε τα σύκα από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
- Τα ψιλοκόβουμε και βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη.
- Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα το μπράντι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Χωρίζουμε το μείγμα μας στα δύο.
- Απλώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε επάνω την μία ποσότητα και φτιάχνουμε έναν κύλινδρο που τον πλάθουμε αρκετά ώστε να γίνει πολύ λείος.
- Κάνουμε το ίδιο με την δεύτερη ποσότητα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγαίνει υπέροχα με μαλακά κατσικίσια τυριά αλλά κάνει καλή παρέα σε γραβιέρες !
Πηγή: gourmed.gr