Μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες ιδέες που μπορείς να παρασκευάσεις είναι ο σολομός στη λαδόκολα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείς να έχεις φέτες σολομού στην κατάψυξη και όπως είναι να την τυλίξεις κυριολεκτικά στη λαδόκολα με άλλα λαχανικά και σε 40 λεπτά να έχεις ψάρι με ψητά λαχανικά. Αν ο σολομός είναι φρέσκος τα 30 λεπτά είναι αρκετά.
- Κόβεις ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολα και βάζεις τα υλικά στο κέντρο της χάρτινης επιφάνειας…
- Αν χρησιμοποιήσεις κομμένη ντομάτα φρόντισε το κομμένο μέρος να κοιτάζει προς τα πάνω για να μην τρέξουν καθόλου ζουμιά και μαυρίσει η λαδόκολα. Αν αντί για ντομάτα χρησιμοποιήσεις ολόκληρα ντοματίνια θα αποφύγεις στα σίγουρα αυτό το πρόβλημα
- Τύλιξε τα σφιχτά φτιάχνοντας ένα πουγκί κι αν έχεις μια κλωστή δέσε δυο κόμπους στην κορυφή
- Σε 30 με 40 λεπτά θα είναι ή ώρα να βγάλεις το πουγκί από το φούρνο
Ο σολομός, τα ψητά λαχανικά και οι ροδαλές φλοίδες πατάτας θα είναι στο πιάτο σου
Ζουμπανέας Ευάγγελος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Πηγή: www.diatrofi.gr