Μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή!
Υλικά:
- 1 γιαούρτι
- Μαύρη σοκολάτα
- Σοκολάτα γάλακτος στέβια
- Δημητριακά
- Ξηροί καρποί
- 3 κουταλιές της σούμας βρώμη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
1ος τρόπος
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα (για να απομακρύνουμε τη σοκολάτα από το σκεύος όπου την
- έχουμε λιώσει χρησιμοποιούμε το γάλα).
- Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Αλέθουμε ελαφρά (χωρίς να γίνουν σκόνη) ή τρίβουμε με τα χέρια μας τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά και τα απλώνουμε πάνω στο μείγμα.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
2ος τρόπος
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε το γιαούρτι σ’ένα μπολ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
- Προσθέτουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το γιαούρτι σ’ ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
- Αλέθουμε ελαφρά (χωρίς να γίνουν σκόνη) ή τρίβουμε με τα χέρια μας τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά και τα απλώνουμε πάνω στο μείγμα.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Πηγή: www.diatrofi.gr