Πέρα από σούπες ή ακόμα και σαλάτες. Φακές με διαφορετικό τρόπο: σε μορφή κεφτέδων. Ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά το ωφέλιμο όσπριο. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε κάποια από αυτά τα πιτάκια μέσα σε πλαστική μεμβράνη, και στη συνέχεια να τα τηγανίσετε κατευθείαν, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.
Μερίδες: τεμάχια 20
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Συστατικά:
- ½ φλ. φακή
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κρεμμύδια κομμένα
- 2 λειωμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ λάδι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος ξερός μαϊντανός
- 1/2 κ.γλ. ξερός βασιλικός
- 1./2 κ.γλ. ξερή μαντζουράνα
- 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. ψίχα ψωμιού
- 2 μέτρια αβγά
- 2 κ.σ. τοματοπελτές
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλ. αλεύρι
Οδηγίες:
- Βάζουμε τη φακή να βράσει σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μαζί με το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τη στραγγίζουμε.
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν κάπως διαφανή και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ένα μαλακό και εύπλαστο μείγμα,
- Πλάθουμε σε πιτάκια και τηγανίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Πηγή: gourmed.gr