Αρωματικά κεφτεδάκια στο τηγάνι που κάνουν βουτιά σε ωραία κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας. Μπορείτε να τα σερβίρετε και με μακαρόνια! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
Μερίδες: 2-3
Συνολικός χρόνος: 50-60 λεπτά
Συστατικά:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
- 1 κ.σ. κομμένος μαϊντανός
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
- αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
Σάλτσα
- 1/2 φλ. κομμένο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
- 1 κ.σ. κομμένος μαϊντανός
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα σαφράν
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
Οδηγίες:
- Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό. Ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.
- Προσθέτουμε τους κεφτέδες και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά.
Πηγή: gourmed.gr