Μία γευστικότατη πίτα κολοκυθιού με τραχανά που θα σας εντυπωσιάσει.
Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Συστατικά:
- 4 κολοκύθια μέτρια
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
- 2 1/2 κιλά αλεύρι
- 100 γρ τραχανά
- 200 γρ λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
- αλάτι
Οδηγίες:
- Αφού ξεφλουδίσετε το κολοκύθι, το τρίβετε στον τρίφτη και το βράζετε να βράσει για 10 λεπτά, χωρίς νερό.
- Έπειτα το ανακατεύετε με τον τραχανά, το τυρί, με λίγο λάδι, αλάτι και ζάχαρη, εάν θέλετε.
- Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τα φύλλα και τα στρώνετε στο ταψί, καλύπτοντας το καθένα με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.
- Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Πηγή: gourmed.gr