Νόστιμο και πάντα ελαφρύ με μια δροσερή και λίγο ξινούτσικη γεύση από το γιαούρτι!
Η επικάλυψη ή καλύτερα η κρούστα του γιαουρτιού βοηθά το κρέας του κοτόπουλου να μείνει ζουμερό και μαλακό!
Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 90 λεπτά
Συστατικά:
- 8 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 2 αβγά
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 2 λειωμένες σκελίδες σκόρδο
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι και στο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρόλι προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και αρκετό νερό ώστε να είναι σκεπασμένο το μισό κοτόπουλο.
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας του.
- Το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού τα αβγά, το γιαούρτι, και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 190 0C μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή ψητές πατάτες λεμονάτες και ρίγανη.
Πηγή: gourmed.gr