Μια ακόμα συνταγή – λύση για του τι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. Απλή και εύκολη εκτέλεσή της, μας απομακρύνει από την επιλογή του έτοιμου.
Συστατικά:
- 225 γρ. βρώμη
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή μείγμα μυρωδικών
- ½ κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι ή καπνιστό αλάτι
- ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 ml νερό
- 1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το σουσάμι) και τα ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε λεπτή στρώση 2 εκατοστών, χαράσσουμε την ζύμη σε τετράγωνα κρακεράκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς.
Απέργη Κυριακή Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Πηγή: diatrofi.gr