Διατροφή Συνταγές

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

Το πιο κλασσικό ελληνικό γλυκό του κουταλιού που θα σας κρατήσει συντροφιά όλο τον χειμώνα.

Μερίδες: 15

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 70 λεπτά

Συστατικά:

  • 1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό  ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Οδηγίες:

  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  2. Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για δεκαπέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό περίπου για 40-50 λεπτά.
  4. Στο τέλος αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Στο τέλος μπορείτε να βάλετε και ένα φλυτζάνι λευκά αμύγδαλα.

 


 

Πηγή:gourmed.gr

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial