Όταν έκανα αυτή την μαρμελάδα σταφυλιού χθες και το είπα στην αδελφή μου, αυτή καυστικά και σαρκαστικά με ρώτησε “Ποιο είναι το επόμενο; Σταφύλι κάρυ; Χα χα χα !
Νομίζετε, ότι είναι αστείο !
Φτιάξτε αυτήν την μαρμελάδα από φρέσκα μαύρα σταφύλια και τότε τα ξαναλέμε.
Μπορεί να προχωρήσετε αμέσως στο επόμενο επίπεδο.
Μαρμελάδα σταφύλι με κάρυ….
Συστατικά:
- 700 γραμμάρια σταφύλια μαύρα η φράουλα
- 100 ζάχαρη μαρμελάδας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονική ζάχαρη)
- χυμό μισού λεμονιού
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 σπόρους γλυκάνισου
Οδηγίες:
- Βάζουμε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα τα σταφύλια να πάρουν μια βράση, με την κανέλα και τον γλυκάνισο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι τα σταφύλια να έχουν γίνει πολτός.
- Περνάμε τον πολτό μέσα από ένα σουρωτήρι και παίρνουμε ένα πουρέ από σταφύλια.
- Βάζουμε πίσω τον πουρέ στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε πάλι για ακόμη 20 λεπτά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Το ζελέ θα πυκνώσει καθώς θα κρυώνει.
Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο όμορφο είναι το χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: gourmed.gr