Η κλασσική συνταγή όπως την έκανε παλιά η μητέρα μας. Θα μετατρέψει το τραπέζι σας σε γιορτινό αν τη σερβίρετε σε ένα παλιό ψηλό ποτήρι.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: αναμονή 4 ώρες
Συστατικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα 55% ψιλοκομμένη
- 4 αυγά
- 140 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
Οδηγίες:
- Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 100 γρ από τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπεν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε το μείγμα προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει.
- Προσθέτουμε κατόπιν και την μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Γεμίζουμε ψηλά όμορφα παλιά ποτήρια αν θέλουμε να δώσουμε εορταστική ατμόσφαιρα ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 4-5 ώρες.
- Διακοσμούμε στο σερβίρισμα με φύλλα δυόσμου ή μέντας και ξύσμα σοκολάτας.
Πηγή: gourmed.gr