Για να παραμείνει το σουφλέ αφράτο και φουσκωτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
ΥΛΙΚΑ (για 1 πυρέξ)
5 μέτριες πατάτες, σε μεσαίου πάχους ροδέλες
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια
3 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
1 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
20 γρ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
3 αβγά
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Αλείφουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τις αραδιάζουμε σε πυρέξ και τις ψήνουμε στον φούρνο, στους 180 οC, για περίπου 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις αφήνουμε στο πυρέξ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε όσο ελαιόλαδο περίσσεψε το κρεμμύδι, τα δύο είδη πιπεριάς και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τυριά.
Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα των λαχανικών, αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το σιμιγδάλι και αλατο-πιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα. Απλώνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 οC.
Πηγή: www.tovima.gr