Ένα γρήγορο και γευστικό τσιζ κέικ με την υπέροχη γεύση από το γιαούρτι και την γλύκα του φραμπουάζ
Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: ψυγείο 3 ώρες
Συστατικά:
Για την κρέμα
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- φύλλα ζελατίνας περίπου 9-10 γραμμάρια
- 3 βανίλιες σκόνη
- 100 γρ μαυροδάφνη Πατρών
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την διακόσμηση
- 200 γρ φραμπουάζ
- 300 γρ μπλούμπερι
Οδηγίες:
Για την βάση
- Σπάμε όλα τα μπισκότα σε ένα πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο
- Τα απλώνουμε στην βάση μίας φόρμας και πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας ενιαίος πάτος από μπισκότα
- Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά ή και στην κατάψυξη για 20 λεπτά
Για την κρέμα
- Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το μασκαρπόνε απ’ το ψυγείο να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το μασκαρπόνε μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαυροδάφνη και την ζεσταίνουμε.
- Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στίβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεστή μαυροδάφνη.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μερικά από τα φρούτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Συναρμολόγηση
- Βγάζουμε την φόρμα με την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε επάνω την κρέμα.
- Στρώνουμε καλά την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί.
- Αφαιρούμε το τσέρκι της φόρμας και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα.
Αντί για μαυροδάφνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα γλυκό Σαμιώτικο κρασί !!!
Πηγή: gourmed.gr