Μια συνταγή που ενδείκνυται για ανθρώπους με υπέρταση.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μπανάνες
- 2 πορτοκάλια
- 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 200 ml γλυκό λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες.
- Τα βράζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κρασί μέχρι να μείνει το 1/3 του κρασιού.
- Βάζετε το πορτοκάλι σαν βάση σε ατομικές φορμίτσες φούρνου.
- Ανακατεύετε την μπανάνα με το αμύγδαλο και το κρασί που σας έχει απομείνει, το αδειάζετε στα φορμάκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει η μπανάνα και το αμύγδαλο αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 λεπτά.
Πηγή: iatronet.gr