Σου άνοιξε η όρεξη για μια τραγανή πίτσα με ζύμη από…κουνουπίδι; Ακούγεται περίεργο αλλά είναι τόσο νόστιμο! Αυτή η εκδοχή της πίτσας περιέχει ανά μερίδα 7 g υδατανθράκων. Μπορείς έτσι να φας ένα κομματάκι παραπάνω χωρίς τύψεις!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 κουνουπίδι
- 2 αυγά
- 60g μοτσαρέλα (τριμμένη)
- 30g παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1 κ.σ. μυρωδικά της επιλογής σου
- αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 150g σάλτσα ντομάτας
- 180g μοτσαρέλα (τριμμένη)
- φρέσκο βασιλικό (για γεύση)
- ρίγανη (για γεύση)
- ντοματίνια (για γεύση)
Εκτέλεση:
1.Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στο ταψί πρόσθεσε ένα αντικολλητικό χαρτί.
2.Ξέπλυνε καλά το κουνουπίδι και κόψτε το σε μικρά μπουκετάκια.
3.Φέρε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Τοποθέτησε το μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε ένα κόσκινο και βάλτο πάνω από την κατσαρόλα με το βραστό νερό. Κάλυψε τη με ένα καπάκι και άφησε το για 5 λεπτά.
4.Μετά βάλε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ και ανέμειξε το μέχρι να γίνει με τη μορφή κόκκων ρυζιού. Πίεσε το κουνουπίδι σε μια πετσέτα για να διώξεις το έξτρα νερό.
5.Τώρα είναι η ώρα για τη ζύμη: ανέμειξε το κουνουπίδι, τα αυγά, τη μοτσαρέλα, τη παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
6.Μετέφερε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί ώστε να του δώσει σχήμα ορθογωνίου ή κύκλου.
7.Ρίξε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και τα ντοματίνια.
8.Μετά βάλε τη πίτσα στο φούρνο για 5 λεπτά.
9.Γαρνίρισε με φρέσκο βασιλικό και ρίγανη.
Πηγή: runtastic.com
Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com