|
|
|
01 Μάρ 13
Αναθεώρηση για την Ασπαρτάμη
Χαρά Σκουλαρίκη |
Η ασπαρτάμη είναι μια γλυκαντική ουσία χαμηλών θερμίδων. Είναι λευκή, άοσμη σκόνη, περίπου 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.
|
|
27 Φεβ 13
Μύθοι και Αλήθειες για τις φυτικές ίνες
|
Οι φυτικές ίνες είναι ένα είδος υδατανθράκων, μέρος της δομής στα φύλλα, τα κλαδιά και τις ρίζες των φυτών. Σε αντίθεση με το άμυλο και τη ζάχαρη, δύο άλλες μορφές υδατανθράκων, οι φυτικές ίνες περνάνε άθικτες από το γαστρεντερικό σύστημα.
|
|
21 Φεβ 13
Αναρωτηθήκατε πώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;
|
Ποια κουζίνα δεν έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων στις μέρες μας; Ποια κουζίνα δεν ζεσταίνει το φλιτζάνι με το γάλα, μαγειρεύει ένα νόστιμο πρόχειρο φαγητό ή ξεπαγώνει το κοτόπουλο που προορίζεται για το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής;
|
|
19 Φεβ 13
Η επανεξέταση των αυγών – θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση
Χαρά Σκουλαρίκη |
Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αρκετών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Νεότερα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αυγών συσχετίζεται με βελτιωμένη ποιότητα δίαιτας και καλύτερη αίσθηση πληρότητας μετά τα γεύματα, και μπορεί να σχετίζεται με καλύτερη διαχείριση του βάρους
|
|
12 Φεβ 13
Πρωινό και για … λιγότερο άγχος!
|
Το πόσο συχνά καταναλώνει κάποιος πρωινό συνδέεται με υψηλότερη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, που είναι κλειδιά για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
|
|
08 Φεβ 13
Τα λαχανικά η πιο συχνή αιτία τροφικών δηλητηριάσεων
|
Όταν σκεφτόμαστε για "δηλητηρίαση" ή μόλυνση από χαλασμένο φαγητό, πιο πιθανό είναι να μας έρθει στο μυαλό κάποιο άβραστο αβγό ή μολυσμένο ψάρι. Όμως όπως φαίνεται, η συχνότερη αιτία για αυτό το φαινόμενο είναι τα φρέσκα λαχανικά.
|
|
04 Φεβ 13
Ο χυμός λεμονιού όπλο κατά του καρκίνου
|
To τελευταίο διάστημα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μιά μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης, όπου αναφέρεται η αποτελεσματικότητα του χυμού των λεμονιών στην χημειοθεραπεία και στηνκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
|
|
28 Ιαν 13
Σοκολάτα κανείς;
Χαρά Σκουλαρίκη, www.nutrinews.gr |
Τελευταία, ολοένα και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν την οφελειμότητα μικρών ποσοτήτων μαύρης σοκολάτας (όχι της γάλατος ή της λευκής) στην καρδιαγγειακή λειτουργία.
|
|
22 Ιαν 13
Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του υπέρβαρου στην Ευρώπη; WHO knows!
Χαρά Σκουλαρίκη, www.nutrinews.gr |
Εκτιμάται ότι ο αριθμός των παχύσαρκων ατόμων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί τρεις φορές από τη δεκαετία του ’80, ακόμα και σε χώρες όπου παραδοσιακά είχαν χαμηλά ποσοστά. Ταυτόχρονα, όμως, ζούμε περισσότερο από ποτέ. Και με την αύξηση της ηλικίας αυξάνει και ο κίνδυνος παχυσαρκίας.
|
|
08 Ιαν 13
Οι μερίδες τροφίμων
nutrinews.gr |
Από το 2011 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο καθιστά υποχρεωτική την επισήμανση της ενέργειας και πέντε θρεπτικών συστατικών -πρωτεϊνών, συνολικών λιπιδίων, κορεσμένων λιπιδίων, υδατανθράκων (με ειδική αναφορά στα σάκχαρα) και άλατος- εκφρασμένων ως ποσοτήτων ανά 100 γρ. ή 100 ml προϊόντος.
|
|
23 Δεκ 12
Ετομαστείτε σωστά για το γιορτινό τραπέζι!
www.nutrinews.gr |
Οι γιορτές πλησιάζουν και οι αγορές για το γιορτινό τραπέζι οργανώνονται. Τί πρέπει όμως να γνωρίζουμε σχετικά με την ασφάλεια των μαζικών αγορών για το γιορτινό τραπέζι; Μήπως πρέπει να προσέξουμε πώς θα συντηρήσουμε τα εδέσματα που θα φτιάξουμε;
|
|
|
|
|
|