1. Τζίντζερ στους πόνους περιόδου
Η πιπερόριζα βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις φλεγμονές στους μυς, μια εξ αυτών και της μήτρας, από όπου ξεκινούν οι κράμπες της περιόδου, ενώ έρευνα απέδειξε πως ο εν λόγω καρπός μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός στον πόνο της περιόδου όσο και τα αντίστοιχα αναλγητικά. Την επόμενη φορά που η κοιλιά σας θα πονέσει, κάντε ένα τσάι με πιπερόριζα.
2. Κράνμπερι για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος
Μιας και αυτός ο καρπός περιέχει προανθοκυανιδίνες, αποτελεί ένα καλό όπλο κατά των βακτηρίων που προκαλούν ουρολοίμωξη, όμως αν ήδη πάσχετε από αυτήν τη λοίμωξη, δυστυχώς τα κράνμπερι δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Με την καθημερινή τους κατανάλωση μπορείτε να προλάβετε τη μελλοντική εμφάνισή της.
3. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας ασβεστίου στα συμπτώματα της περιόδου
Πριν αρχίσει η περίοδος, το επίπεδο του ασβεστίου στο αίμα πέφτει, οπότε θα ήταν καλό να λαμβάνετε καθημερινά περίπου 1 γραμμάριο ασβεστίου και έτσι θα καταφέρετε να μειώσετε τις έντονες αλλαγές στην ψυχοσύνθεσή σας, που οφείλονται σε αυτήν την κατάσταση.
4. Βρώμη στα εκζέματα
Αλέστε 1/3 της κούπας βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη και αναμείξτε την με ζεστό νερό με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει πολτός. Στη συνέχεια απλώστε τη στην περιοχή που σας φαγουρίζει και περιμένετε περίπου 10 λεπτά. Τα φυτοχημικά συστατικά της βρώμης την καθιστούν ένα ικανό αντιφλεγμονώδες.
5. Θαλασσινό αλάτι στην ξηροδερμία
Το θαλασσινό αλάτι είναι πολύ καλό για να κάνετε απολέπιση, μιας και οι πιο χοντροί κόκκοι του καθαρίζουν καλύτερα την επιδερμίδα από τα ξηρά και νεκρά κύτταρα, όμως μην το χρησιμοποιήσετε σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το πρόσωπο και οι αγκώνες, γιατί μπορεί να ερεθιστείτε.
6. Αγγούρι στα πρησμένα μάτια
Κλασικό κόλπο, που πάντα λειτουργεί, μιας και τα αγγούρια αποτελούνται κατά 95% από νερό, το οποίο κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, δίνοντας όψη φρεσκάδας στα μάτια, αρκεί να τα αφήσετε για 10 λεπτά.
7. Δαμάσκηνα στη δυσκοιλιότητα
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το πεπτικό σύστημα να αποβάλει πιο εύκολα τα περιττώματα, ενώ οι ουσίες σορβιτόλη και διυδροφαινιλιζατίνη, που έχουν τα εν λόγω φρούτα, λειτουργούν σαν φυσικά καθαρτικά.
8. Ζάχαρη στον λόξιγκα
Μια κουταλιά ζάχαρης αρκεί για να σταματήσουν οι σπασμοί του διαφράγματος που δημιουργούν τον λόξιγκα, καθώς η γλυκιά της γεύση πυροδοτεί το πνευμονογαστρικό νεύρο, που είναι το μεγαλύτερο κρανιακό νεύρο του ανθρώπινου σώματος, αρχίζοντας από τον εγκέφαλο και καταλήγοντας στο διάφραγμα, ελέγχοντας τις στομαχικές δραστηριότητες.
9. Μήλα στην καούρα
Όταν έχουμε καούρες, πρέπει να μένουμε μακριά από αναψυκτικά, μοσχαρίσιο κρέας με πολύ λίπος και τηγανητά, ενώ πρέπει να τρώμε μήλα, τα οποία περιέχουν την ουσία πηκτίνη, η οποία απορροφά τα οξέα του στομάχου. Θεωρούνται αλκαλικές τροφές, οπότε βοηθούν στην ισορρόπηση του pH του οργανισμού.
10. Κουρκουμά στις μολύνσεις
Ο κουρκουμάς ή αλλιώς κιτρινόριζα είναι ένα μπαχαρικό που για τους Ινδούς θεωρείται σχεδόν ιερό και χρησιμοποιείται για την πρόληψη μολύνσεων και τη θεραπεία πληγών, καθώς η ουσία κουρκουμίνη που περιέχει σταματά τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων.
Πηγή: www.toxwni.gr/