Γκρέιπφρουτ, ανανάς, μηλόξυδο, πράσινο τσάι, σέλινο, λαχανόσουπα. Πρόκειται για μερικά μόνο παραδείγματα τροφίμων που έχουν γίνει κατά καιρούς διάσημα για τις λιποδιαλυτικές τους ιδιότητες. Πλήθος άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά, παρουσιάζουν συγκεκριμένα τρόφιμα ως «θαυματουργά», υποστηρίζοντας ότι μπορούν να λύσουν χωρίς κόπο το πρόβλημα των περιττών κιλών, μειώνοντας το λιπώδη ιστό του σώματος και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, στοχεύοντας στο λεγόμενο «τοπικό πάχος».
|