|
|
|
24 Ιουν 15
Ακτινίδιο το «θαυματουργό»
|
Αν συνεχίζετε να «ξινίζετε» στην όψη του ακτινιδίου, διαβάστε για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας και σίγουρα θα σπεύσετε να προμηθευτείτε μια σακούλα ακτινίδια, από το πλησιέστερο μανάβικο.
|
|
24 Ιουν 15
Αυγό & σαλάτα: ο τέλειος συνδυασμός!
|
Το αυγό αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις τροφές αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σε φωσφολιπίδια που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία μεμβρανών των κυττάρων, καθώς και σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όσο για την ανησυχία περί χοληστερίνης, ένα αυγό (50g) περιέχει περίπου 190mg χοληστερίνης. Οι συστάσεις για την πρόσληψη χοληστερόλης από τη διατροφή είναι 300mg την ημέρα.
|
|
24 Ιουν 15
Τα οφέλη των αποξηραμένων φρούτων
Καραφυλλίδης Π. Ευμένης |
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά τρόφιμα και μια καλή επιλογή για ενέργεια (θερμίδες), φυτικές ίνες, ενώ φυσικά δεν περιέχουν καθόλου λίπος.
|
|
24 Ιουν 15
Οι επιπτώσεις του βραδινού φαγητού
Κατερίνα Κουρουπάκη |
Το βραδινό φαγητό και ιδιαιτέρως αυτό που καταναλώνεται αργά το βράδυ σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου, με ποικίλες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α., μετά από μελέτη 44 ατόμων ηλικίας 21 – 50 ετών.
|
|
22 Ιουν 15
Μάνγκο: Το εξωτικό φρούτο με την πλούσια θρεπτική αξία
|
Τα μάνγκο είναι εξωτικά φρούτα που κατάγονται από τροπικές περιοχές της Ασίας (όπως η Ινδία, η Κίνα, το Πακιστάν και η Ταϊλάνδη) και αποτελούν τα φρούτα που καταναλώνονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ποικιλίες μάνγκο και το δέντρο που καρποφορεί τα μάνγκο αποτελεί σύμβολο της αγάπης, καθώς τα φύλλα χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε ασιατικούς γάμους προκειμένου να ενισχύσουν τη γονιμότητα του ζευγαριού.
|
|
22 Ιουν 15
Κινόα: Βάλτε την στη διατροφή σας!
|
Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι με ρωτούν για την κινόα και τη διατροφική της αξία. Έτσι λοιπόν σήμερα θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτήν την τροφή...
|
|
22 Ιουν 15
Τα τυριά με χαμηλότερα λιπαρά, καλύτερα για την υγεία
|
Τα τυριά χαμηλών λιπαρών αποτελούν για πολλούς ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρους ή μια πιο υγιεινή επιλογή τυριών, καθώς η χαμηλότερη περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και ιδιαιτέρως κορεσμένα, συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και την καλή υγεία της καρδιάς, ιδιαιτέρως όταν μιλάμε και για λειτουργικά τυριά που χρησιμοποιούνται για μείωση της χοληστερίνης.
|
|
22 Ιουν 15
Προσοχή στο αλάτι
|
Το αλάτι στα διάφορα φαγητά και άλλα εκλεκτά εδέσματα που καταναλώνουμε καθημερινά, είναι πλούσια σε αλάτι. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλα τα τρόφιμα από μόνα τους, περιέχουν αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι το αλάτι που προσθέτουμε κατά την ετοιμασία των φαγητών είναι επιπρόσθετο. Προσθέτοντας αλάτι αυξάνουμε πάρα πολύ την ποσότητα άλατος που παίρνουμε από τη διατροφή μας.
|
|
βλέπετε 181 έως 195 από 898
|
|
|
|