|
|
|
03 Ιουν 15
Φυσικοί χυμοί: πηγή αντιοξειδωτικών
Κουτελιδάκης E. Αντώνιος, PhD |
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά της διατροφής έχουν συνδεθεί άμεσα με την πρόληψη της κυτταρικής καταστροφής στον οργανισμό μας, που ουσιαστικά αποτελεί το κοινό μονοπάτι για το γήρας και την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών
|
|
02 Ιουν 15
Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών
|
Η σωματική και η διαιτητική αγωγή των αθλητών κατά την αρχαιότητα ανήκε αρχικά στη δικαιοδοσία του παιδοτρίβη. Με την ανάπτυξη όμως του αθλητισμού, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην διαιτητική αγωγή των αθλητών, η οποία καθοριζόταν τώρα από τον προπονητή ανάλογα με το αγώνισμα, τον τρόπο προπόνησης και τις δυνατότητες του αθλητή.
|
|
02 Ιουν 15
Τι είναι η καταναγκαστική ή συναισθηματική υπερφαγία
|
Είναι μια διαταραχή η οποία δεν έχει αναγνωριστεί ως ξεχωριστή ψυχική διαταραχή όπως οι άλλες δυο, νευρογενής Βουλιμιά και νευρογενής Ανορεξία. Η καταναγκαστική ή συναισθηματική υπερφαγία διαχωρίζεται από τη βουλιμιά γιατί δεν έχει όλα τα γνωρίσματα της ώστε να ενταχθεί σε αυτή .
|
|
31 Μαϊ 15
Τι να Αποφεύγουμε Μετά το Φαγητό
|
Μην περπατάς μετά το φαγητό... Μην πέφτεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι... Μην, μην, μην... Τελικά, τι μας κάνει καλό να κάνουμε μετά από το φαγητό και τι όχι;
|
|
31 Μαϊ 15
Τα οφέλη του μελιού
|
Αν κάνει κάποιος μια γρήγορη εξερεύνηση στο διαδίκτυο, θα ανακαλύψει ότι αποδίδονται στο μέλι πληθώρα θαυματουργών θεραπευτικών ιδιοτήτων, από την οστεοπόρωση έως τις ημικρανίες.
|
|
30 Μαϊ 15
Όλη η αλήθεια για τη στέβια
Δημήτριος Πέτσιος Msc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος |
Ήδη η στέβια - ως φυσικό γλυκαντικό- έχει κάνει την εμφάνιση της στα ράφια των supermarket και των φαρμακείων και μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας
|
|
29 Μαϊ 15
Πρέπει να τρώμε ψωμί και κρέας;
Νικολάου Ελένη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος |
Καθημερινά, μας κατακλύζουν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή από το διαδίκτυο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τους ειδικούς υγείας, τους υποτιθέμενους ειδικούς υγείας, τους συγγενείς, τους φίλους.
|
|
27 Μαϊ 15
Αβοκάντο το … παρεξηγημένο
|
Το αβοκάντο αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα τρόφιμα. Πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του σε λίπος. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι περίπου το 75% των θερμίδων από το λίπος στο αβοκάντο προέρχονται κυρίως από μονοακόρεστα, τα λεγόμενα καλά λιπαρά.
|
|
βλέπετε 241 έως 255 από 898
|
|
|
|