|
|
|
17 Φεβ 14
Οι 5 τροφές που σας αδυνατίζουν αθόρυβα!
|
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι νιφάδες βρώμης χωρίς ζάχαρη αυξάνουν το αίσθημα της πληρότητας και μειώνουν περισσότερο την επιθυμία για φαγητό, συγκριτικά με μία ίση σε θερμίδες μερίδα δημητριακών πρωινού. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αίσθημα
|
|
16 Φεβ 14
Ροδιόλα. H βιταμίνη που...σώζει!
|
Όλα τα βότανα οφείλουν τις ιδιότητές τους στα αλκαλοειδή και στα φλαβονοειδή. Το κάθε βότανο έχει τα δικά του φλαβονοειδή. Τα στοιχεία που κάνουν την ροδιόλα μοναδική και της προσφέρουν αυτές τις ιδιότητες είναι οι πολυφαινόλες και τα φαινυλοπροπενοειδή
|
|
16 Φεβ 14
Είκοσι τροφές με… υπερδυνάμεις!
|
Περιέχουν ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο και όχι μόνο. Τα στρείδια ανεβάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη.
|
|
14 Φεβ 14
Γιατί το παξιμάδι μπορεί να γίνει ο εχθρός της δίαιτας;
|
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι όχι μόνο δεν είναι πιο διαιτητικό από το ψωμί, αλλά λόγω της διαδικασίας παραγωγής του έχει πολύ λιγότερη υγρασία από το ψωμί, άρα στην ίδια ποσότητα μπορεί να έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από το ψωμί.
|
|
13 Φεβ 14
Κουρκουμάς: μία βόμβα υγείας,ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες
|
Μπορεί να μην χρειαστούν ποτέ ξανά κορτιζόνη! Μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε στο τσάι μας. Δίνει έναν αέρα ανατολής. Κάτι μυστηριώδες με γεύση και επίγευση. Γίνεται δε ακόμη απολαυστικότερο, όταν ξέρουμε ότι τα οφέλη που εισπράττουμε για την υγείαμας
|
|
13 Φεβ 14
Πόσα φρούτα την ημέρα πρέπει τελικά να τρώμε;
|
Μελέτες για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, έχουν δείξει πως κατά μέσο όρο τρώμε 60% λιγότερα φρούτα και 73,4% λιγότερες σαλάτες από ό,τι συνιστώνται για καλή υγεία
|
|
12 Φεβ 14
Οι 6 «μαύρες» υπέρ-τροφές!!!
|
Γνωρίζετε ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες;…
|
|
11 Φεβ 14
7 Λόγοι για να βάλεις τη σοκολάτα στη ζωή σου!
|
Το φαινόμενο του εθισμού σε ορισμένες τροφές είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Όταν μιλάμε για διατροφικό εθισμό βέβαια, το μυαλό μας αυτόματα πάει στη σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 40% γυναικών και το 15% των ανδρών αυτοαποκαλούνται "chocoholics", δηλαδή άτομα με εθισμό στη σοκολάτα.
|
|
11 Φεβ 14
Μας κάνει το σιτάρι χοντρούς και μη-υγιείς;
Χαρά Σκουλαρίκη |
Παρ ‘όλα αυτά , τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση για την ανάπτυξη της κοιλιοκάκης , ή που είναι ευαίσθητα ή αλλεργικά σε πρωτεΐνες σιταριού, θα επωφεληθούν από την αποφυγή σιτάρι και άλλα δημητριακά που περιέχουν πρωτεΐνες που σχετίζονται με την γλουτένη, συμπεριλαμβανομένων ακατέργαστο σιτάρι
|
|
10 Φεβ 14
Πώς τα γονίδια μας λένε ποια δίαιτα να ακολουθήσουμε
|
Σύμφωνα με αυτή, η διατροφή που ταιριάζει σε κάθε οργανισμό για την επίτευξη καλύτερης υγείας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα γονίδιά του. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μικρές μεταλλάξεις γονιδίων μπορεί να διαφοροποιήσουν την ικανότητα ενός οργανισμού να προσαρμόζεται στα διάφορα είδη δίαιτας. Εντόπισαν μάλιστα
|
|
09 Φεβ 14
Οι φυτικές ίνες διώχνουν την «κοιλιά»
|
Όσοι όμως μείωσαν τις φυτικές ίνες, είδαν την κοιλιά τους να «φουσκώνει» ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνιας.
|
|
08 Φεβ 14
Orthorexia Nervosa – όταν η υγιεινή διατροφή παύει να είναι υγιεινή
Χαρά Σκουλαρίκη, www.nutrinews.gr |
Ένας νέος τύπος διατροφικής διαταραχής προκύπτει όταν οι άνθρωποι εμφανίζουν εμμονή με τη διατροφή τους για τη βελτίωση της υγείας τους. Σύμφωνα με την Ελβετική Ένωση Τροφίμων, αυτό το νέο κύμα διατροφικής εμμονής, γνωστό ως «Ορθορεξία» ή «Orthorexia Neιrvosa»,
|
|
08 Φεβ 14
Το μανταρίνι και τα βαρέα μέταλλα!
|
αποθηκεύονται γρηγορότερα από ότι διασπώνται – μεταβολίζονται – ή εκκρίνονται… η δε δράση μέσω οξειδωτικών βλαβών στο DNA που προκαλούνται από την παραγωγή ελευθέρων ριζών είναι πρωτευούσης σημασίας… οπότε καταλαβαίνουμε
|
|
βλέπετε 721 έως 735 από 898
|
|
|
|